Ziloen is nog open! Wij verzenden zoals normaal. Bedankt voor jullie support ♡

nlnl enen
EUR GBP USD AUD CAD CHF CNY JPY DKK NZD NOK RUB SEK
wishlist cart
Totaal€0,00
cart

Uitgenodigd door Disana!

  • Geplaatst op
  • Door Ziloen
  • 0
Uitgenodigd door Disana!

Begin juli van dit jaar kregen wij bij Ziloen een verrassend leuke e-mail: een “save the date” voor de opening van de nieuwe Disana fabriek op 8 oktober 2016! Enkele weken later volgde er, in een prachtige wollen enveloppe, de officiële uitnodiging. De uitnodiging vertelde ons dat we behalve het openingsfeest op zaterdagavond ook waren uitgenodigd voor een rondleiding door kasteel Lichtenstein en een punting trip in Tübingen op zondagochtend.

Zo’n fijne uitnodiging kon ik natuurlijk niet afslaan. Samen met manlief ben ik  "afgereisd" naar het dorp Lichtenstein (Duitsland) 540km verderop. Na veel files bereikten wij aan het begin van de avond ons hotelletje een dorp verderop. We waanden ons op vakantie in ons sfeervolle hotel, helemaal van hout met de typische grote bloembakken vol geraniums aan de buitenzijde, en medewerkers in oorspronkelijke klederdracht.

Zaterdagochtend troffen we een internationaal gezelschap op de afgesproken plek voor de eerste excursie. Van hieruit zijn we met bussen naar kasteel Lichtenstein vertrokken samen met Sonja en Corinna, twee medewerkers van Disana. De eerste contacten met de gasten ontstonden al in de bus. We werden goed verzorgd met flesjes drinken en natuurlijk ontbraken de pretzels niet. Het kasteel was heel erg mooi én koud!

visit-disana

Om zes uur werden we verwacht in de nieuwe fabriek van Disana aan de Wilhelmstrasse. Wat een fantastische ruimte en wat een openheid. Letterlijk en figuurlijk! We zagen enorme prachtige rollen stoffen: zo zacht en mooi van kleur. Dozen vol met slofjes en wantjes. Stapels stof van de onderdelen van de Disana overall, klaar om in elkaar gezet te worden. Een vrouw die zo lief was om voor te doen hoe de dekentjes worden afgewerkt. Een andere naaister liet zien hoe de zoogkompressen gemaakt worden. Achter in de hal hangen alle mallen in een lange rij bij elkaar. Ga zo maar door... Elke ruimte was geopend om te bezichtigen en nergens waren verboden plekjes.

wollen-wikkeldeken-disana

disana-wol

disana-naaister

Elmar en Aiga Sauter, de eigenaren van Disana, en Corinna en Sonja liepen rond om alle vragen te beantwoorden en je nog meer te laten zien. Wat ik zelf heel bijzonder vond was dat vader en moeder Sauter er waren en iedereen hartelijk verwelkomde en natuurlijk heel veel konden vertellen over het ontstaan van Disana. Zij zijn het immers die Disana begonnen zijn in een schuurtje in de tuin! Kortom geweldig om te kunnen snuffelen, kijken, en vragen naar waar het om draait bij Disana: met de mooiste biologische stoffen heel fijne kleding maken!

disana-merino-wollen-babydekens

disana-patronen

De nieuwe Disana fabriek bestaat uit twee gigantisch grote ruimtes van in totaal 3000 m2. In de eerste ruimte staan alle grote machines die van de garens de stoffen, dekens en afwerk bandjes maken. De machines zijn of hyper modern en computer gestuurd of oud, degelijk en industrieel ontworpen en een soort oer mooi. In de tweede ruimte vond het diner plaats. De ruimte was omgetoverd tot een prachtige eetzaal met allemaal ronde wit gedekte tafels, verschillende bomen, en natuurlijk een podium met catwalk!

disana-kinderkleding

disana-fabriekshal

disana-breimachines

Het was erg leuk om gedurende de dag en avond allerlei mensen te ontmoeten en te spreken die op een bepaalde manier met Disana verbonden zijn. Het gezelschap bestond uit gasten uit Zweden, Rusland, India, Luxemburg, Frankrijk en nog veel meer. Uit Nederland waren wij de enige. Halverwege het goed verzorgde en gezellige diner was er hét hoogte punt van de avond: de modeshow. De modeshow met de nieuwe kindercollectie én een kijkje in de toekomst van Disana!

Wat een feest om zoveel mooi geklede, blije kinderen te zien dansen in de prachtige en kleurige nieuwe collectie van Disana. Wauw, wat een geweldig mooie collectie is er voor 2017 ontworpen! Natuurlijk zou ik jullie heel graag willen vertellen hoe de nieuwe collectie eruit gaat zien... maar ja, dat zal nog even geheim moeten blijven.

Ter afsluiting was zondagochtend een punting trip in Tübingen georganiseerd. Geen van de mensen die ik had gesproken hadden een idee wat punting is. Een verrassing dus voor iedereen. De sfeer was gezellig en ontspannen omdat iedereen elkaar min of meer kende. We zaten met elkaar in verschillende bootjes en op het achtersteven stond Claus met een lange houten stok waarmee hij ons voort duwde. We waanden ons even in Venetië. Allemaal onder een rode Disana deken met een heerlijk glaasje champagne genoten we van het rondvaren en het mooie Tübingen. Een feestelijke afsluiting van een geweldig weekend.

Disanaenorm bedankt, wij hebben erg genoten van dit bijzondere weekend!

disana-familie

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden