Sorteer
merken
price
0
60

Verven en kleuren doen we bij Ziloen met Stockmar. Met hun krijtstiftjes en krijtblokjes van bijenwas maak je de mooiste tekeningen. De plakkaatverf brengt prachtige kleuren tot leven op papier en met de bijenkneedwas boetseer je de leukste figuurtjes.

Het is een Duitse bedrijf, gevestigd in Schleswig-Holstein, en opgericht in 1922 door Hans Stockmar. Al in het logo laat het zijn oorsprong zien met de hexagonale vorm van een honinggraat en het kleurenwiel van Goethe. Bijenwas en kleuren, dat is waar het om gaat. Oorspronkelijk in gebruik met bijenwasbenodigdheden en bijenwaskaarsen. En dat deel van Stockmar bestaat nog steeds. Maar meer dan vijftig jaar geleden kwam daar het kleuren en boetseren bij. En dat is waar wij het bedrijf nu voornamelijk van kennen.

Stockmar heeft op zijn site een prachtige quote staan:

Der,

der mit seinen Händen arbeitet,

ist ein Arbeiter.

Der,

der mit seinen Händen und mit seinem Kopf arbeitet,

ist ein Handwerker.

Der,

der mit seinen Händen, seinem Kopf und seinem Herzen arbeitet,

ist ein Künstler.

(vrij vertaald: wie met zijn hand werkt is een arbeider, wie met zijn handen en hoofd werkt is een handwerker, wie met zijn handen, hoofd en hart werkt is een kunstenaar)

Bijenwas heeft als eigenschap dat het mooie transparante en heldere kleuren geeft wat er prachtig uitziet op papier. Kinderhandjes hoeven niet hard te drukken om toch een mooi resultaat te bereiken. Gebruik de plakkaatverf om aquarel te kleuren. Biedt aan kleine kindjes slechts een enkele kleur aan en ze kunnen al heerlijk ervaren wat verf en kleur met ze doet.

Stockmar bijenwas krijtstiften en krijtblokken zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke en heldere kleuren. De Stockmar aquarelverf en bijenkneedwas zijn verkrijgbaar in zes basiskleuren. De bijenwas krijtstiftjes en krijtblokjes zijn per 8, 12, 16 en 24 stuks verkrijgbaar. Veel plezier met dit prachtige tekengerei!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »