Sorteer
merken
price
0
40

Voor een amber barnsteen ketting en armband ben je bij Ziloen aan het juiste adres! Wij hebben een grote collectie met prachtige steentjes voor scherpe prijzen.

Baltisch barnsteen is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. In die tijd heerste er een relatief mild klimaat en strekte het naaldbos zich uit tot ver in het Scandinavische gebied met bomen tot wel 40 meter hoog. Wanneer het barnsteen op de huid wordt gedragen, heeft dit een heilzame werking tegen doorkomende tandenpijn. Het zuur wordt opgenomen door de huid. In landen als Duitsland is het heel gewoon om deze kettinkjes en armbandjes te laten dragen door kinderen. Het wordt zelfs aangeraden door verloskundigen.
Naast de werking is het bovendien een mooi sieraad!

Laat baby’s en kinderen de barnsteen ketting alleen onder toezicht dragen en niet tijdens het slapen. “Kinderen onder drie jaar dienen sieraden niet zonder toezicht van volwassenen te dragen. Omdat het kleine onderdelen bevat.” Dit geldt dus ook voor het dragen van amber kettingen.

De amber kettingen zijn handgeknoopt. Na elk steentje zit er een knoopje. Mocht de ketting breken dat kan je kindje de losse steentjes niet inslikken. De barnsteen babyketting sluit met een draaisluiting, met uitzondering die van Grünspecht. Deze heeft een kliksluiting.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »