Sorteer
merken
Maat kind
Maat
Kleur
Materiaal
Soort
price
0
250

Engel Natur maakt prachtige wollen kleding voor baby en kind. De kleding van Engel is duurzaam en eerlijk geproduceerd van zachte biologische wol en zijde.

Engel Natur is opgericht in de jaren 60 in Duitsland. Ze begonnen met het produceren van gebreide luiers van gebleekt katoen. In 1982 werd gestart met natuurlijk katoen en stapten ze voorzichtig in de wereld van natuurlijke textiel met wol. En dat bleek een goede stap. Op dit moment bestaat de collectie van Engel Natur uit kleding voor baby’s, kinderen en volwassenen. En Ziloen is blij dat Engel tot onze vaste collectie behoort.

Engel Natur zegt hierover: “kleding bedekt 90 procent van ons lichaam en staat voortdurend in contact met ons grootste en belangrijkste orgaan, de huid. De huid geeft ons bescherming, het brengt pijn, druk en temperatuur over en het reguleert onze algehele warmtebalans. Daarom hangt ons welzijn ook in grote mate af van de aard van onze kleding. Om deze reden hechten we niet alleen veel belang aan langdurig vakmanschap en comfortabele snedes, maar ook aan de hoogste ecologische kwaliteit.”

Naast katoen uit de biologische landbouw (gecertificeerd biologisch), maakt Engel gebruik van de fijnste Merino wol uit gecontroleerde biologische veehouderij (gecertificeerd biologisch) en natuurlijke Merino wol (gecertificeerd biologisch) met zijde. Alle gebruikte kleurstoffen zijn vrij van zware metalen en schadelijke stoffen. Het hele proces van het maken van de stof gaat zonder chemisch afwerking en alle gebruikte stoffen zijn biologisch afbreekbaar. Engel hanteert hoge kwaliteitsnormen voor wat betreft lichtvastheid, speeksel vastheid, transpiratie kleurvastheid, wassen kleurechtheid en krimp. Daarnaast hecht Engel veel waarde aan korte transportafstanden en aan eerlijke arbeidsomstandigheden. Alle kleding wordt in Duitsland geproduceerd.

Ziloen heeft een grote collectie Engel voor baby, kind en volwassene. Kies voor een Engel jas, trui, wollen romper, rokje, wantjes, slofjes, legging, shirt, wikkelromper, broekje, boxpak of baby deken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Whats app