Ziloen is nog open! Wij verzenden zoals normaal. Bedankt voor jullie support ♡

nlnl enen
EUR GBP USD AUD CAD CHF CNY JPY DKK NZD NOK RUB SEK
wishlist cart
Totaal€0,00
cart

Jaarfeesten en duurzame cadeautips voor Sinterklaas en Kerstmis

  • Geplaatst op
  • Door Renée Haenen
  • 0
Jaarfeesten en duurzame cadeautips voor Sinterklaas en Kerstmis

~ Direct naar de cadeautips? Scrol dan naar beneden. 

JAARFEESTEN IN HET NAJAAR

De bomen worden steeds kaler, de mooie gouden gloed van de bladeren is elke dag een stukje minder zichtbaar. Tot voor kort prijkte de laatste oogst uit de tuin nog op ons aanrecht. De kinderen komen vaak nat thuis. Schoenen, jassen en wanten worden rondom de kachel gelegd. Ondanks de steeds donkerdere dagen buiten, groeit in de kinderen de stemming van blijdschap en verwachting. Vanaf begin november gaat er in de harten van kinderen iets leven, wat zijn hoogtepunt bereikt vlak voor de kerstvakantie. 

Afgelopen week werkten we thuis vol geduld en met liefde aan het uithollen van knollen. Knollen die diep onder de donkere aarde groeien en die symbolisch verlicht worden met een kaarsje. De prachtig verlichte knollen markeren het begin van de tijd waarin wij het licht naar binnen halen. Terugkijkend naar de afgelopen weken, luid ik de komende tijd het liefst in met:

HIJ KOMT, HIJ KOMT

(Het komt eraan is een vertaling van het Latijnse woord adven(i)t)

Hij komt, hij komt. Maar wie of wat komt er nu eigenlijk? 

- Op 29 september komt Sint Michaël (of Sint Joris), hoog te paard, vol kracht en vuur, die met zijn lange lans de kronkelende draak onder hem verslaat. Het Michaëlsfeest, feest van de moed!

- Op 11 november komt Sint Maarten, hoog te paard, vol liefde en warmte, die met zijn lange zwaard zijn eigen mantel doorsnijdt om hem met de bedelaar te delen. Sint Maarten het feest van verzoening, het schenken van iets van jezelf dat je als zeer waardevol ervaart.

- Op 5 december komt Sint Nicolaas, hoog te paard, vol wijsheid en aandacht, met zijn lange staf, die Piet in de schoorsteen laat dalen om een rijke beloning uit te delen. Sint Nicolaas het feest van de verbinding.

Kijkend naar alle beelden en de taal van de drie ruiters in de herfst, spreken we van de moedige, barmhartige en wijze kant. Tegenover de “duisternis” ofwel de “schaduwkant” (de draak, de armoede en het niet delen). Drie bijzondere ruiters die voorafgaan aan het kerstkind. Zij beheersen de herfsttijd, waarin het zonlicht iedere dag verliest van de nacht en de kracht van de duisternis om ons heen aan de winnende hand is.

“Hij komt, hij komt” klinkt er vanaf 1 december door de schaduwen van voorgaande feesten en het nog te komen feest in. “Advent, hij komt”! De vierde ruiter verschijnt, onverwacht anders dan de eerste 3: het Jezuskind. Niet hoog te paard, maar op een ezeltje. Niet als ridder, niet als goedheiligman, maar eerst nog ongeboren in de schoot van zijn moeder Maria en enkele dagen later in haar armen. Viermaal een ruiter, viermaal de mens.

En waarmee vullen we die schoenen en sokken (kerstmis) dan? Laten we hierbij naar de taal van het beeld kijken. De schoen en de sok, attributen voor de nog te lopen weg. Je voedt datgene dat nog ontdekt moet worden. Extra aandacht mag krijgen, om de weg van het leven verder te bewandelen. 

DUURZAME CADEAUTIPS VOOR SINTERKLAAS EN KERSTMIS 

Ik ervaar warmte als een van de meest waardevolle geschenken van het leven, Sinterklaas geeft bij ons thuis elk jaar een pakje warmte cadeau, zodat je je eigen energie makkelijker met anderen kan delen. De keuze is reuze, een wolzijde mutsje voor een newborn, ondergoed, t-shirt, longsleeve, legging of wollen sokjes, dat is eens wat anders dan alleen speelgoed. En als je dan toch bezig bent, vergeet jezelf dan niet!

 

Overvloed aan fijne wollen basics ziloen.nl Prachtige herfstkleuren van Joha

Kies als je voor speelgoed kiest voor speelgoed met open einde, hierover snel meer in het volgende blog.

 

Houten kralengrijpring voor je newborn. En de Ostheimer houten speelgoeddieren.

 

De zachtste knuffels gemaakt van biologisch katoen. Ook verkrijgbaar met kersenpitten in de buik om op te warmen als heerlijke kruikknuffel.

 

Houten stapel speelhuisjes.

 

Grapat speelbak voor eindeloze variaties. Leuk om te variëren met speelzand en gedroogde peulvruchten zoals bonen. Wat voelt dat lekker aan de hand! En natuurlijk de houten eenhoorn

 

Grapat speelset Carla. Het speelgoed van Grapat is voor klein en groter echt leuk. Van stapelen tot mandela's, van "dierenvoer" tot rekenen. Je kan er jaren mee vooruit. En kijk naar de prachtige vormen en kleuren van het houten fruit van Raduga. Een ware toevoeging voor je interieur en het keukentje van je kleintje. 

 

Houten toren van Bikeho. Kijk vooral ook eens naar hun andere mooie handgemaakte speelgoed. En natuurlijke de klassieke houten Regenboog van Grimm's

 

 

Teken en knutselmaterialen om de creatieve geest aan te wakkeren.

  

Maar ook een mooi barnstenen armbandje of ketting, voor liefdevolle omhulling.

  

En wil je jezelf ook een mooi cadeautje geven, denk dan eens aan prachtige bijenwaskaarsen, twee setjes vullen je adventskrans met een prachtige goudgele kleur en een heerlijke geur. Of natuurlijk de Himalaya zoutlamp met de prachtige oranje roze gloed. 

Neem de tips die je leest mee de nacht in, dan wordt je volgend ochtend vast wakker met een goed idee, zo doet Sinterklaas dat ook. Het bewustzijn van de nacht, zorgt voor de meest prachtige geschenken. We wensen iedereen een mooie, warme en liefdevolle tijd, waarin voor iedereen een lichtje schijnen mag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden