Amber

Barnsteen kinder ketting 38cm - cognac raw

€22,95

KIES JE KLEUR

KIES JE MAAT

close

Beschrijving

De geliefde barnsteen kettingen. Wist je dat de barnsteenkettinkjes niet alleen heel leuk staan maar ook een geweldige functie hebben? Barnsteen oftewel amber zorgt namelijk voor een pijn verzachtende werking bij het doorkomen van tanden. Dit komt door het barnsteen zuur, dat vrij komt door de warmte van de huid. Super als je zoon of dochter gaat wisselen.

Let op: barnsteen is een natuurproduct, ieder kraaltje is uniek qua vorm en grootte. De vermelde lengte van het sieraad is daarom bij benadering. Ook is het mogelijk dat de kleur afwijkt van de foto.

WAT IS BARNSTEEN?

Baltisch barnsteen is fossiele hars, afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Barnsteen is dus in tegenstelling dat de naam doet vermoeden versteend hars en geen steen. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid.

WELKE MAAT HEB IK NODIG?


Tot en met de leeftijd van drie jaar kan je met gemak de babyketting met lengte 32cm kiezen. Is jouw kindje ouder? Ga dan voor de barnsteen kinderketting van 38cm. Echter blijft de lengte een persoonlijke keuze want het is ook een kwestie van smaak. Om te kijken welke lengte je mooi vindt staan kan je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en het passen. Opmerking: door het dragen van de barsteen sieraden kunnen de knoopjes tussen de kralen iets strakker getrokken worden waardoor de ketting of armband op den duur iets groter wordt.

HANDGEMAAKT

De amber kettinkjes zijn handgemaakt in Litouwen. Ze zijn zo gemaakt dat ze bij te veel druk uit veiligheid breken. Tevens is elk steentje apart geknoopt wat voorkomt dat er tijdens een breuk steentjes loskomen, die je kindje kan inslikken. Super fijn! De barnsteen ketting sluit gemakkelijk met een draaisluiting.

VEILIGHEID

Algemene veiligheidsvoorschrift: ”Kinderen onder drie jaar dienen sieraden niet zonder toezicht van volwassenen te dragen. Omdat het kleine onderdelen bevat." Dit geldt dus ook voor het dragen van amber kettingen.

DETAILS

Geproduceerd in: Litouwen
Keurmerk: Gecertificeerd amber
Lengte: 38cm
Materiaal: Barnsteen
Soort barnsteen: Ongepolijst/raw
Kleur: Cognac

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Whats app