DIY Pasen Bijenkneedwas

  • Geplaatst op
  • 0
DIY Pasen Bijenkneedwas

Liefde voor bijenwas
 
Met bijenwas heb je ontzettend veel mogelijkheden! Het kan zowel grof als verfijnd gebruikt worden.. Om te beginnen neem je een stuk bijenwas en verwarm je het in je handen totdat het makkelijker kneedbaar is.
 
diy-kaarsen-versieren-met-bijenwas-ei
 
Het paasei
 
Voor het versierde paasei maakte ik een basisvorm uit een dun laagje was. Vanwege Pasen kneedde ik een silhouet van een haasje. Tip: Je kunt hier bijvoorbeeld een bestaande (koekjes) vorm voor gebruiken, of een vorm omtrekken en de was uitknippen. Door vervolgens verschillende kleuren was in laagjes te gebruiken, kun je contrast aanbrengen en details toevoegen. Zo maakte ik bijvoorbeeld de buik en de oortjes. Ook het oog, staartje een pootjes bestaan uit verschillende laagjes. Voor de allerkleinste details zoals de haren gebruikte ik een cocktail prikker. Het vraagt wat geduld maar je kunt er echt wat moois mee maken!
 
diy-kaarsen-versieren-met-bijenwas-kind  diy-kaarsen-versieren-met-bijenwas

Een versierd kaarsje
 
Een eenvoudiger en vooral heel gezellig alternatief om bijvoorbeeld samen met een kind te doen. Er is namelijk maar weinig nodig om er iets feestelijks van te maken!
Knip de was in een strookje en vervolgens in snippers. Warm de snippertjes in de handen en plak ze op een kaars om zo een vrolijk patroon te maken.
 
Een aanwinst voor elke paastafel, veel plezier samen!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »