Amber

Barnsteen kinder armband met edelstenen 16,5cm - multi edelstenen

€13,95
close

Beschrijving

De geliefde barnsteen armbandjes voor je kind. Wist je dat de barnsteenarmbandjes niet alleen heel leuk staan maar ook een geweldige functie hebben? Barnsteen oftewel amber zorgt namelijk voor een pijn verzachtende werking bij het doorkomen van tanden. Dit komt door het barnsteen zuur, dat vrij komt door de warmte van de huid. Super als je zoon of dochter gaat wisselen.

Let op: barnsteen is een natuurproduct, ieder kraaltje is uniek qua vorm en grootte. De vermelde lengte van het sieraad is daarom bij benadering. Ook is het mogelijk dat de kleur afwijkt van de foto.

WAT IS BARNSTEEN?

Baltisch barnsteen is fossiele hars, afkomstig van naaldbomen uit het Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Barnsteen is dus in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden versteend hars en geen steen. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid.

WELKE MAAT HEB IK NODIG?


Er zijn drie maten barnsteen armbandjes voor de kinderen. Newborn 12cm (alleen in de kleur cognac), baby 14cm en kind 16,5cm. Kies het newborn armbandje (12cm) voor de allerkleinsten. Het baby armbandje (14cm) past gemiddeld t/m 3 jaar, maar elk armpje is anders en meten is weten. Om te kijken welke lengte goed past kan je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en het passen bij je kind. Het kinderarmbandje past bij klein en groot, met mijn dunne pols past het mij als mama namelijk ook! Maar natuurlijk hebben we ook voor de vrouwen een eigen collectie. Opmerking: door het dragen van de barsteen sieraden kunnen de knoopjes tussen de kralen iets strakker getrokken worden waardoor de ketting of armband op den duur iets groter wordt.

HANDGEMAAKT

De amber armbandjes zijn handgemaakt in Litouwen. Ze zijn zo gemaakt dat ze bij te veel druk uit veiligheid breken. Tevens is elk steentje apart geknoopt wat voorkomt dat er tijdens een breuk steentjes loskomen. De barnsteen armband sluit gemakkelijk met een draaisluiting.

VEILIGHEID

Algemene veiligheidsvoorschrift: ”Kinderen onder drie jaar dienen sieraden niet zonder toezicht van volwassenen te dragen. Omdat het kleine onderdelen bevat." Dit geldt dus ook voor het dragen van amber armbanden.

DETAILS

Geproduceerd in: Litouwen
Keurmerk: Gecertificeerd amber
Lengte: 16,5cm
Materiaal: Barnsteen
Soort barnsteen: Gepolijst
Kleur: Barnsteen honey, Rozenkwarts, Amethist, Lapis Lazuli, Turkoois, Aventurijn, Rode jasper. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Whats app