Reviews: Cosilana broekje van wol en zijde

  • Geplaatst op
  • 0
Reviews: Cosilana broekje van wol en zijde

Cosilana broekjegetest door: Elisa van Spronsen

cosilana-broekje-getest

Ik ben Elisa van Spronsen, schrijfster en moeder van twee zoons (2 en 4 jaar) en een dochter (2 maanden). Mijn dochter Sara zal het wollen broekje van Cosilana gaan proberen. Wij zijn allemaal dol op wollen kleding; het zit zo fijn en is zo lekker warm. Vooral nu de donkere wintermaanden er weer aankomen!

Wat is je eerste indruk?

Het broekje is verpakt in een doorzichtige plastic envelop. Ik vind het meteen een leuk broekje. Behalve op wol ben ik ook dol op streepjes. De rood witte streepjes zijn fris, helder en vrolijk en het model is lekker loose-fit. Onderaan de pijpjes zit een extra rood stukje stof. Hiermee kun je de pijpjes omvouwen voor extra warme voetjes. Ik kende dit principe nog niet en vind het een fantastische uitvinding. Bij ons blijven sokjes vaak niet goed zitten, vandaar!

Wat vind je van de kwaliteit?

De stof van het broekje is gemaakt van 70 procent wol en 30 procent zijde en voelt fijn aan. Ik denk meteen: Wat zal dit broekje lekker zitten! De stof is dun, soepel en rekbaar, eigenlijk precies zoals mijn verwachting naar aanleiding van het plaatje was. Het broekje is geschikt voor alle seizoenen, al zal ik in de winter er wel een maillootje onder doen. Doordat het een loose-fit-model is, is daar ook voldoende ruimte voor.

Hoe is de pasvorm van het broekje?

Het broekje gaat gemakkelijk aan en uit. Dat is praktisch voor bij het verschonen (dat vindt haar vader ook ;-)) Sara kan haar beentjes er lekker en soepel in bewegen. Wat ik ook fijn vind is dat je de rode brede band lekker hoog kunt optrekken, voor een warm buikje.

Het broekje staat erg leuk en rood is een kleur die goed te combineren valt. Met een effen shirtje of een gebreid vestje bijvoorbeeld.

Het Cosilana broekje valt op maat en is iets aan de grote kant (ik schat in dat het eerder een 56, dan een 50 is). Vind ik wel prima, want dan kan Sara het broekje langer blijven dragen.

cosilana-baby-broekjes

Hoe blijft het product na het dragen en wassen?

Het broekje blijft mooi na het dragen. Ook na een paar dagen dragen blijft de pasvorm goed. Na het wassen met wolwasmiddel op het wolprogramma, vond ik enkele pluisjes. Het loose-fit-model blijft mooi, de stof rekt niet uit en de streepjes zien er ook nog steeds helder en vrolijk uit.

Is er iets wat je eventueel aan het ontwerp zou willen veranderen of aanpassen?

Nee, ik vind het een heel fijn en ideaal broekje! Zowel de kleur, model en het materiaal. Ik zou naast dit broekje ook nog een effen variantwillen aanschaffen voor de afwisseling en voor nog meer combinatiemogelijkheden. Voor de ontwerpers heb ik alleen nog de tip om ook een wintervariant te maken, met een wat dikkere stof.

Eindoordeel

Het gestreepte broekje van Cosilana is een ideaal broekje voor kleine baby’s. En wel om vijf redenen:

1. De stof van wol en zijde is soepel, warm en fijn, waardoor het broekje heel lekker zit.

2. Het model is niet alleen mooi & comfortabel, maar ook praktisch. Je trekt het broekje gemakkelijk aan en uit en door de voetjes heb je geen ‘sokjes-kwijt gedoe’.

3. De kwaliteit van het broekje is goed.

4. De streepjes combineren leuk met effen vestjes, truien en shirtjes.

5. En als laatste: het broekje staat superleuk en superschattig! Voor zowel jongens als meisjes.

Score 

  • Kwaliteit: 8
  • Pasvorm & gebruiksgemak: 10
  • Eindoordeel: 9

 


 

Cosilana broekje getest door: Veerlewollen-babykleding-cosilana


Mijn naam is Veerle (23) en vijf maanden geleden zijn wij, op een zomerdag in juni, ouders geworden van Samuel. Vanaf zijn geboorte wordt Samuel gehuld in wollen en wol-zijde kleding. Hoewel Samuel op de warme zomerdagen vaak niet meer droeg dan een luier - kon ik hem in de koelere avonden in zijde en wol-zijde hullen waardoor hij geborgen en beschermd zich over kon geven aan de nacht. Nu de herfst is ingezet en de eerste koele winterse winden gevoeld zijn, wordt hij zorgvuldig in wol verpakt voordat we op avontuur gaan in de buitenwereld.

Eerste indruk

Een paar dagen na het nieuws dat Samuel het broekje mocht testen; kregen wij een pakketje. Het broekje was prachtig verpakt in paarsbruin folie, met daarop een gehaakt bloemetje die Samuel gretig pakte en in zijn mond stopte. Het broekje dat wij in de mooie verpakking aantroffen, zag er mooi uit. Ik wist meteen dat Samuel er veel plezier van zal hebben.

Wat vind je van de kwaliteit?

Het broekje is gemaakt van een zachte, soepele stof die dunner aanvoelt dan ik had verwacht. Omdat de stof zo soepel en zacht is, kan Samuel goed in het broekje bewegen en voelt het voor hem alsof hij geen broek aanheeft - wat het allerfijnst is.

Hoe is de pasvorm van het broekje?

Samuel is rond gebouwd; hij heeft een lange romp en iets kortere, mollige benen. Door de hogere pasvorm van het broekje, sluit het zowel bij de benen als bij de buik goed aan. Het broekje omsluit zijn ronde benen, waardoor het  ook goed onder een iets dikkere broek gedragen kan worden voor de frisse herfstwind. De pijpjes van het broekje kun je omslaan, zodat ook de voetjes van je kindje behaaglijk omhuld worden.

Na het dragen veranderd de pasvorm iets. Het elastiek wordt slapper (wat in Samuels geval heel goed uitkwam), en ook de stof lijkt iets te verslappen. Het broekje wordt dus over het algemeen iets groter. Voor Samuel is dat geen probleem, omdat hij zo goed kan meegroeien met het broekje. Aan het dragen van het broekje heeft ons kindje veel plezier beleefd.

cosilana-wol-zijde-baby-broekje

Hoe blijft het product na het dragen en wassen?

Samuel heeft het broekje erg veel gedragen en we hebben het een aantal keer gewassen met wol-zijdewasmiddel. We merkten dat het broekje na het dragen wat gaat lubberen. Ook aan de stof konden we zien dat het broekje veel gebruikt wordt, want deze gaat op den duur pillen. Wij hebben gekozen voor het bruin-witgestreepte broekje. Na het wassen blijven de kleuren erg mooi. De witte lijnen blijven na het wassen wit, en de bruine bruin.

Is er iets wat je eventueel aan het ontwerp zou willen veranderen of aanpassen?

Wanneer ik aan de tekentafel van Cosilana zou mogen plaatsnemen, zou ik de bovenkant van het broekje verlengen. Dit zodat kindjes wat langer kunnen groeien in het broekje en de 'slofjes' langer comfortabel gebruikt kunnen worden. Ook zou ik de dikte van de stof aanpassen. Deze zou ik dikker maken, zodat het broekje - ook zonder maillot of legging - als een najaarsbroekje kan dienen.

cosilana-wolletjes-ervaringen

Eindoordeel

Vanaf moment één heeft Samuel gewoond in het zachte, soepele wol-zijden broekje. Hij heeft in het broekje geslapen (in de draagzak en in bed), voor het eerst in gerold, in gespeeld, doorkomende tandjes in gekregen: Hij heeft er zijn eerste herfst in beleefd. Al kirrend en lachend is hij er in de wereld door gegaan.

Ons eindoordeel is een Goed (8)! Door de soepelheid en het gemak in gebruik. Door de heerlijke omhulling en de comfortabele warmte die het broekje ons kindje heeft geboden.

Score 

  • Kwaliteit: 7
  • Pasvorm & Gebruiksgemak: 8
  • Eindoordeel: 8

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden