Review: Mamalila draagjas (softshell)

  • Geplaatst op
  • Door Gast
  • 0
Review: Mamalila draagjas (softshell)

Mamalila draagjasgetest door: Daniëlle

Ik ben Daniëlle, 35 jaar oud en moeder van een zoontje (1 jaar). Toen ik de jas kocht was mijn zoontje twee maanden oud.

Wat is je eerste indruk?

Dat de jas zowel met kind als zonder kind ontzettend mooi is. Hij is mooi qua kleur en als je hem aanhebt is het geen dikke jas maar is hij wel warm.

Hoe ziet de draagjas er uit?

De jas wordt geleverd in een plastic verpakking. Met extra passtukken, één voor de zwangerschap en één om je kindje te dragen. Ziloen maakte er een cadeautje van door hem extra in te pakken.

Wat vind je van de kwaliteit?

De jas is gemaakt van softstshell/polyester. Voelt zacht en soepel aan. De ritsen gaan soepel open en dicht en ook de passtukken zijn er makkelijk in te plaatsen. Wisselen voor buik naar rug gaat ook soepel.

De jas is winddicht waardoor hij tot ver in de winter warm genoeg is. Daarna heb ik er een dikker vest onder gedragen en kon ik de hele winter doordragen. Enige nadeel is dat mijn zoontje op de rug zijn armpjes graag uit de jas ‘wurmt’. Dus dan wordt het wel wat frisser. Dit hebben we opgelost door hem een dun vestje aan te doen.

mamalila-draagjas-getest

Foto 1: "Hier ben ik bij Ziloen, toen ik de jas kocht".
Foto 2: "Deze foto om even binnen te gluren in de jas, verliefd!"

Hoe valt de maat van de Mamalila draagjas?

De maat valt precies zoals verwacht. Ik draag in het dagelijks leven M qua bovenkleding en dat is ook de maat van de jas.

Hoe blijft de jas in gebruik? Hoe blijft de jas na het wassen? 

Ik heb de jas op 30 graden zonder problemen gewassen. Daarna uitgehangen en na een dag kon ik hem zo weer aan. Kleine vlekjes kan ik er met een nat doekje zo afvegen. Ik heb de jas nu een jaar lang intensief gedragen maar hij ziet er echt nog als nieuw uit.

Hoe is de pasvorm draagjas?

De jas zonder insert is echt een fijn jack. Ideaal voor op de fiets doordat hij winddicht is. Zelfs in de regen houdt hij zich goed. Ook een groot pluspunt vind ik dat je niet ziet dat het eigenlijk een draagjas is, de rits op de rug is namelijk bedekt.

Met mijn zoontje erin zit de draagjas net zo goed. Hij kan precies met zijn hoofdje door de opening rondkijken en vermaakt zich opperbest. Enig nadeel is het aandoen van de jas als hij op mijn rug zit. Vooral in het begin lukt het dat nog niet zo goed alleen. Gelukkig loopt er altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Na een paar keer samen oefenen lukt het ons nu om de jas zelf aan te krijgen. Ik ‘zwiep’ de jas naar achteren en mijn zoontje zoekt met zijn hoofd de uitgang in de opening. Alleen de capuchon krijg ik niet zelf bij hem op als we eenmaal aan het lopen zijn. Maar ook daarvoor vragen we hulp aan een willekeurige voorbijganger. We krijgen tot op heden altijd hulp. Mijn zoontje heeft tevens voldoende ruimte in de jas om zijn beentjes en armpjes te bewegen.

Is er iets wat je eventueel aan het ontwerp zou willen veranderen of aanpassen?

Nee.

Eindoordeel

Wij vinden het een ontzettend fijne jas. Hij is precies goed qua dikte waardoor je hem bijna het hele jaar rond kunt dragen. Omdat het best een uitgave is, is dat extra fijn. Ik wissel regelmatig van buik naar rug met dragen en de jas gaat net zo makkelijk mee. Eén van de betere aankopen op babygebied!

Score

- Kwaliteit: 10
- Pasvorm: 10
- Gebruiksgemak: 9

Opmerkingen: Deze multifunctionele jas is een must als je graag draagt! Als je hem eenmaal onder de knie hebt qua rugdragen krijgt hij voor gebruiksgemak ook een 10, maar dat is wel even oefenen samen, vandaar de 9.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden