Review: ervaring Cosilana jasje van wolfleece

  • Geplaatst op
  • Door Gast
  • 0
Review: ervaring Cosilana jasje van wolfleece

De ervaring van Annemiek Fernhout

Mijn naam is Annemiek Fernhout. Onze dochter, nu 6 maanden, mocht het wolfleece jasje van Cosilanauittesten. We kozen voor de kleur wit. Ik had bij Ziloen al een donkerblauwe variant gekocht voor haar, maar die is nog veel te groot. Nu ik ‘gewonnen’ had, koos ik nu voor de kleur wit. Daarover had ik bij de aanschaf van die andere al getwijfeld, maar ik durfde dat niet aan. Nu dus wel; nog een reden om te testen! Ik vond wit wel spannend, bijvoorbeeld bij gebruik in de draagzak; zou het erg besmettelijk zijn en gaan pillen bijvoorbeeld? Heel leuk om dit te mogen doen dus!

Wat is je eerste indruk?

Het pakje, zoals die werd afgeleverd, zag er feestelijk, maar ook lief, uit. Mooi zijdevloeipapier met daarop een, in dit geval roze, gehaakt bloemetje erop. Echt een cadeautje dus!
Het jasje zelf was nog verpakt in plastic, met ingesloten een wasvoorschrift. De houten knoopjes maken dat het jasje er erg lief en natuurlijk uitziet.

Wat vind je van de kwaliteit van het wolfleece jasje?

Wanneer je het jasje uit de verpakking haalt, voel je het direct: dit is een heerlijk zacht en warm kledingstuk! Het is gemaakt van wolfeece, wat een luchtig en licht materiaal is. Dat vond ik meteen opvallend; het weegt zo weinig, maar is zo warm. De stof oogt wat ruw en is mat qua kleur.

Hoe is de pasvorm van de jas?

Het jasje valt aardig op maat; misschien iets aan de ruime kant. We hebben voor onze dochter maat 62-68. Ze is nu 6,5 maand en groot voor haar leeftijd, en nog steeds zit het jasje ruim. De mouwen (de mouwboorden vooral) zijn zelfs behoorlijk lang, maar dat is juist heel fijn, omdat je ze bij koud weer lekker over de handjes kunt afrollen. Of dit voor oudere kindjes ook fijn is, kan ik niet beoordelen. De boorden zijn omgeslagen wel wat strak aansluitend.
De pasvorm is en blijft goed. Een bijkomend voordeel vinden wij dat het mutsje nauw aansluit rond het hoofdje. De capuchon is dan ook afgewerkt met een rekbare boordstof. De oren zitten er lekker warm onder, ook wanneer het kindje het hoofdje beweegt.

Hoe blijft het product na het dragen? 

Het jasje hebben we nu een maand of 2 en het is in die tijd een keer gewassen, vooral om het uit te testen voor deze review. Qua viezigheid had het eigenlijk nog niet gehoeven (het wit blijft verrassend fris!). Ik gebruikte daarvoor een wolwasmiddel voor fijne was (wol/zijde) van Sonett en een  wasprogramma voor ‘delicate was’. Na het wassen zag het jasje er nog even goed uit, de structuur van het wolfleece bleef hetzelfde, de zachtheid gelukkig ook. 

Is er iets wat je eventueel aan het ontwerp zou willen veranderen of aanpassen?

Helemaal niet; ik ben blij dat er al een maatje groter klaarligt in de kast ;)

Eindoordeel

Het jasje is een aanrader, in ieder geval voor kleine kindjes of baby’s. Je kindje gaat lekker warm naar buiten, zonder een dikke, opgepropte winterjas (met een grote capuchon in de nek). Zowel in de draagzak als in de kinderwagen fijn te gebruiken.
Als kindjes al kunnen lopen en ermee gaan buiten spelen, zal het misschien wel wind doorlaten; wellicht is het op echt koude dagen dan te koud.
De verhouding prijs/kwaliteit lijkt ons ook goed. Wij zijn helemaal tevreden!

Score 

- Kwaliteit: 8
- Pasvorm & gebruiksgemak: 7,5
- Eindoordeel: 8

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden