Beschrijving

Nu in de aanbieding! Deze ketting heeft kleinere kraaltjes dan gemiddeld. De kraaltjes zijn 3-4mm. 

Het schattigste kettinkje voor je baby. Wist je dat de barnsteenkettinkjes niet alleen heel lief staan maar ook een geweldige functie hebben? Barnsteen oftewel amber zorgt namelijk voor een pijn verzachtende werking bij het doorkomen van tanden. Dit komt door het barnsteen zuur, dat vrij komt door de warmte van de huid. 

WAT IS BARNSTEEN?

Baltisch barnsteen is gefossiliseerd hars, afkomstig van naaldbomen uit Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Barnsteen is dus in tegenstelling dat de naam doet vermoeden versteend hars en geen steen. Het is licht en niet koud en voelt fijn op de huid.

WELKE MAAT HEB IK NODIG?

Tot en met de leeftijd van drie jaar kan je met gemak de babyketting met lengte 32cm kiezen. Is jouw kindje ouder? Ga dan voor de barnsteen kinderketting van 38cm. Echter blijft de lengte een persoonlijk keus want het is ook een kwestie van smaak. Om te kijken welke lengte je mooi vindt staan kan je een touwtje afknippen op de betreffende lengte en het passen. Opmerking: door het dragen van de barsteen sieraden kunnen de knoopjes tussen de kralen iets strakker getrokken worden waardoor de ketting of armband ook iets groter wordt.

HANDGEMAAKT

De amber kettinkjes zijn handgemaakt in Litouwen. Ze zijn zo gemaakt dat ze bij te veel druk ter veiligheid breken. Tevens is elk steentje apart geknoopt wat voorkomt dat er tijdens een breuk steentjes loskomen, die je kindje kan inslikken. Super fijn! De barnsteen ketting sluit gemakkelijk met een draaisluiting.

VEILGHIED

Algemene veiligheidsvoorschrift: ”Kinderen onder drie jaar dienen sieraden niet zonder toezicht van volwassenen te dragen. Omdat het kleine onderdelen bevat." Dit geldt dus ook voor het dragen van amber kettingen.

DETAILS

Geproduceerd in: Litouwen
Keurmerk: Gecertificeerd amber
Lengte: 32cm, kleine kraaltj
Materiaal: Barnsteen
Soort barnsteen: Gepolijst
Kleur: Honey