Review: Cosilana shirt van wol en zijde

  • Posted on
  • By Gast
  • 0
Review: Cosilana shirt van wol en zijde

Getest Cosilana shirt van wol/zijdedoor: Elin en Anita van der Hoeven. Wij zijn Elin en Anita van der Hoeven. Elin is nu 14 maanden en draagt vaak wol en soms wol/zijde/katoen. We hebben verschillende merken geprobeerd. Haar eerste pakje was een romper van wol/zijde en een broekje en shirtje van wol (die ze meteen onder de meconium poepte, oeps). Als baby kwam ze niet goed aan en om energie te besparen, deden we haar wolletjes aan om goed op temperatuur te blijven. Met de lente nu in aantocht leek het mij fijn om weer eens wol/zijde te proberen.

Wat is je eerste indruk?

Ik werd meteen vrolijk van het pakketje. Zo verzorgd ingepakt. Er zat een mooie folie omheen en een lief kaartje. Zo zien wij graag pakketjes binnenkomen. Het shirtjeis ook echt prachtig. Wat een mooie intensblauwe kleur. Die zal prachtig staan bij de oogjes van Elin. Het materiaal voelt soepel en zacht. Heerlijk!

Wat vind je van de kwaliteit van de kleding?

We zijn heel blij met de kwaliteit van het shirtje. Hij ziet er echt nog mooi uit na veel dragen. De rek blijft er ook perfect in. We hebben hem nu twee keer gewassen en hij is nog steeds prachtig en ongeschonden.

Hoe is de pasvorm?

We hebben een maat 86/92 voor Elin gekozen. Ze is nu 75 cm, dus hij is op de groei gekocht. Ondanks dat hij groot is, past hij prima. Het is een slank model, dus echt al eerder te gebruiken. Elin zal hier dus lang plezier van hebben. Ze heeft hem regelmatig zonder romper gedragen en ze vond het heerlijk. Het stofje is heel zacht en beweegt fijn mee met haar lijfje.

Hoe blijft het product na het dragen?

Het shirtje blijft heel mooi in vorm, ook na wassen. Ik gebruikte sonnet en ecover. Sonnet om een vlekje te behandelen en ecover in de wasmachine. Hij is nog steeds prachtig!

Is er iets wat je eventueel aan het ontwerp zou willen veranderen of aanpassen?

Voor mijn gemiddelde baby zou ik niets willen veranderen. Mooie slanke pasvorm met genoeg breedtestretch voor een vollere baby. Door deze pasvorm is hij eerder te gebruiken en daardoor ook lang. Dat vind ik een fijne bijkomstigheid in deze massale consumptiemaatschappij. Duurzaam winkelen.

Eindoordeel

Wij zijn heel tevreden. Een soepele, zachte stof, een prachtige kleur en een goede kwaliteit. Hij staat mijn dochter ook geweldig.

Score

- Kwaliteit: 9
- Pasvorm & gebruiksgemak: 9
- Eindoordeel: fijne duurzame aankoop.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields